ÜYELERE SON BİLGİLER AKTARILDI

Düzce Lokantacılar Esnaf Odası, Deri ve Deriden Mamul Eşya Esnaf Odası üyelerine KOSGEB ve İŞKUR kapsamında kredilendirme ve sosyal güvenlik kurumu kapsamında da istihdam ve ücretlendirme konularında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. DESOB hizmet binasında düzenlenen toplantıya KOSGEB ve İŞKUR Düzce İl Kurumu uzmanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, esnaf ve sanatkarların bağlı bulunduğu kurumlara yönelik mevzuat ve yönetmeliklerin değiştiğini belirterek, ‘ Özellikle esnaf ve sanatkarların en çok ihtiyaç duydukları krediler ile istihdama yönelik konularda önemli değişiklikler yapıldı. Tüm bunlar üyelerimizin faydasına olan gelişmeler. Birlik olarak bu konuda Oda üyelerimizin bilgilenmesi için bu toplantıları düzenliyoruz’ dedi.

Esnaf ve sanatkarların yaptıkları iş türlerine göre girişimci nitelikleri bulunduğuna değinen DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı bu konuda şu bilgileri verdi “Girişimci esnafımızda potansiyel var, bu başarıyı daha da yükseltmek için KOSGEB desteklerinin hibe tutarları da artırılmalıdır”

Kayıkcı, son mevzuatla hayata geçirilen ‘İşbaşı Eğitim Programı’ndan da söz ederek, ‘istihdam edilen personel 6 ay boyunca firma bünyesinde çalışarak hem meslek öğrenecek hem de bu süre içerisinde asgari ücret maaş alacak’ dedi.

İşbaşı eğitim programlarının, kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyum sağlamaları amacıyla düzenlendiğini anlatan Kayıkcı, ‘ İşbaşı eğitim programı, günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 gün ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir. Program imalat sektöründeki iş yeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmaktadır." dedi.

Toplantı daha sonra da KOSGEB ve İŞKUR uzmanlarının üyeleri bilgilendirmeleri ile devam etti.


Paylaş: