KADIN HAKLARI GÖZARDI EDİLEMEZ

Bilindiği üzere 8 Mart gününü her yıl ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlamaktayız. Kadınlar, hayatın her anında yaşama yön veren, bizleri dünyaya getiren, yetiştiren, eğiten, sevgi dolu yürekleriyle bir an olsun bile yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımızdır.

Kadınlar Günü ile özdeşleşen her 8 Mart’ta kadınların hak, özgürlük, eşitlik gibi temel insani değerlere yönelik taleplerini dinliyor, onlarla omuz omuza hareket ediyoruz. Fakat yine üzülerek belirtiyorum ki, sembolik 8 Mart’lar da dahil olmak üzere onların emeklerini onurlandırmak, alkışlamak yerine her geçen gün daha fazla kadının isminin; şiddetin, baskının, tacizin kara listesine eklendiğine tanıklık ediyoruz maalesef. Kadınlarımızın maruz kaldığı tüm bu olumsuzluklar en yalın haliyle insan hakları ihlalidir. Bunun önüne geçmek için ise tüm dünyada başta ekonomik, siyasi ve sosyal alanlar olmak üzere kadının insan yaşamındaki dengeleyici varlığı göz ardı edilmekten vazgeçilmeli ve bu alanlarda doğal hakları olan adil ve eşit bir yaklaşım benimsenmelidir. Ülkemizde, kadın haklarına geçmişten bu yana büyük önem verilmiş olup Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının siyasi ve toplumsal hayatta birçok dünya devleti kadınından önce söz sahibi olmasını sağlamıştır.

Kadınlarımızın bizim için çok kıymetli ve önemli olduğunu bir kez daha belirtirken bizi biz yapan, sevginin, şefkatin temsili olan kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum.


Paylaş: