ESNAFIN CAN SUYU  KREDİSİNE İHTİYACI VAR

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, esnafın ticari hayatlarını sürdürebilmeleri ve mevcut istihdam seviyelerini koruyabilmeleri için acil ‘Can Suyu Kredisine’ ihtiyacı bulunduğunu açıkladı.

2 yıldır süren ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından en fazla esnaf ve sanatkarların zarar gördüğünü 2 yıldır sıkıntı çektiklerini vurgulayan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı son dönemlerde yaşanan ekonomik krizinde sıkıntıyı artırdığını belirtti. Esnafın ticari hayatını sürdürmede zorlandığını, ekonomik anlamda ‘ayakta kalma mücadelesi’ verdiğini işaret eden Kayıkcı çözümün Can Suyu Kredi’sinde olduğunu ifade etti ve şu görüşlere yer verdi: “ Pandeminin ardından başta akaryakıt zammı olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve girdi maliyetlerindeki fiyat artışları esnafın ticari hayatını olumsuz etkilemiştir. Esnaf bu şartlar altında güçlükle ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu nedenle esnaf ve sanatkarlarımızın acil olarak hibe desteği kapsamında 50 bin liradan az olmamak üzere Can Suyu Kredi’sine ihtiyacı vardır.”

Esnaf ve Sanatkarların ekonominin yükünü çektiğini vurgulayan Kayıkcı devlet ve millet olarak mücadele verdiklerini de işaret ederek, “ Devlet de biziz Millet de biziz... Biz ülkemizi seviyoruz. Şimdi bir mücadelenin içindeyiz. Bu sıkıntıları birlikte aşmak zorundayız. Mesele devletin ayakta kalmasıdır. DESOB olarak zam’ların esnafa yansıyan olumsuz etkilerini gidermek için yerelde ve Ankara’da büyük mücadele verdik/veriyoruz. Ekonomi iyi olsun, insanımızın yüzü gülsün. Esnafımızın rahatlamasını ve katkı sunulmasını istiyoruz, bekliyoruz” dedi.


Paylaş: