DEPREM KUŞAĞI İÇİNDE OLDUĞUMUZ UNUTULMAMALIDIR

DEPREM KUŞAĞI İÇİNDE OLDUĞUMUZ UNUTULMAMALIDIR

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı 17 Ağustos 1999 depreminin 22’inci anma yıl dönümü için bir bildiri yayınladı. DESOB Başkanı Kayıkcı, ‘Düzce olarak hiçbir zaman deprem kuşağı içinde olduğumuz unutulmamalıdır’ dedi. 
DESOB Başkanı Kayıkcı 17 Ağustos deprem mesajında şu görüşlere yer verdi: “ Deprem kuşağı içinde olduğumuz unutulmadan, şehrimizin yapılaşmasından sosyal ve ekonomik hayata dair tüm planları buna göre yapmamız gerekiyor. Yaşadığımız felaketlerin ve yitirdiğimiz canların yarası hiç kapanmıyor.
Deprem kuşağında yer alan bölgemiz her an yeni bir deprem riski altında. Bu riskle başa çıkabilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nı destekliyoruz. Kentsel dönüşüm ve imar planları yapılırken deprem riski yüksek olan bölgelere öncelik verilmeli. Bunun yanı sıra güçlendirme ve yenileme planları ile bazı yapılar da yıkılmadan depreme dayanıklı hale getirilmeli. Depremler yaşanmadan tedbir almaya başlamalıyız. Öte yandan kentsel dönüşümle yeniden yapılacak binalarda esnafımız da düşünülmeli. 
17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum”


Paylaş: