MESLEKİ EĞİTİM DİPLOMA TELAFİ PROGRAMI İÇİN  EBA ’ DAN YARARLANILACAK

Mesleki Eğitim Merkezlerinde diploma programına dahil edilen öğrenciler için yeni düzenleme yapıldı. Yeni yayınlanan düzenlemeye göre, tüm derslerin gün içerisinde ve program dahilinde yapılması esas alındı.  Bununla birlikte, gün içerisinde geç saatlere veya ikinci güne uzayan diploma telafi ve fark derslerinin, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve diğer platformlar üzerinden çevrim içi canlı ders uygulaması şeklinde yapılması kararlaştırıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, Mesleki Eğitim Merkezi Diploma Telafi Program için yeni bir düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemede telafi programının gün içerisinde program dahilinde yapılması kararlaştırıldı.Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararlar şu şekilde: ‘Önceki yıllarda mesleki eğitim merkezlerinden kalfalık ve ustalık belgesi almış olanlar ile halen mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören ve diploma programına dahil olmayan öğrencilerin de diploma sahibi olabilmeleri amacıyla,  2020-2021 eğitim ve öğretim yılından itibaren "Mesleki Eğitim Merkezi Diploma Telafi Programı" başlatılmıştır.  

Mesleki Eğitim Merkezi Diploma Telafi Programı"na kayıt olan kişilerin büyük çoğunluğunun bir işte çalıştığı ve mesai saatleri içinde okula gelemedikleri, ayrıca diploma fark derslerini alan öğrencilerin de bir günde 12 ila 15 saat derse katılmak veya ikinci gün okula gelmek durumunda kaldıkları bu nedenle de söz konusu derslere katılmakta zorlandıkları veya işletmeler tarafından sözleşmelerinin fesih edildiği yönünde Genel Müdürlüğümüze şifahi olarak bilgiler gelmektedir.

Bu kapsamda; tüm derslerin gün içerisinde ve program dahilinde yapılması esastır. Bununla birlikte, gün içerisinde geç saatlere veya ikinci güne uzayan diploma telafi ve fark derslerinin, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve diğer platformlar üzerinden çevrim içi canlı ders uygulaması şeklinde yapılması da mümkündür.”


Paylaş: