ESNAF SORUNLARI GÜNDEMDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı Semih Cemşit ve Merkez İlçe Başkanı Özcan Dağıstanlı Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (DESOB) nezaket ziyareti yaptılar. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı’nın makam odasında yapılan görüşmede esnaf ve sanatkarların sorunları da ele alındı.

Kısa bir süre önce kongrelerini yapan CHP’de il başkanlığına seçilen Semih Cemşit ile Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Özcan Dağıstanlı nezaket ziyaretlerini sürdürüyorlar. DESOB Başkanlık makamında yapılan görüşmede DESOB Genel Sekreteri Gökhan Aktürk ile CHP Basın Danışmanı Ayşegül Aydın da hazır bulundu. CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, son dönemlerdeki ekonomik gelişmeler ve pandemi sürecinde esnafların sorunlarını yakından takip ettiklerini belirtti ve “Türkiye olarak ciddi bir ekonomik sıkıntı ile karşı karşıyayız. Ekonomimizin ve toplumumuzun can damarını oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın bunlardan olumsuz olarak etkilendiğini biliyoruz. Parti olarak bu konuda çözüm önerilerimiz bulunuyor. Amacımız esnaf ve sanatkarların bu kriz dönemlerini atlatabilmesidir’ dedi.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, CHP heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti ve şu görüşlere yer verdi “Kongre sonucunda yeni oluşan Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diliyorum. CHP ülkemizin ana muhalefet partisidir. DESOB olarak ekonominin içinde önemli bir sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütüyüz. Esnaf ve Sanatkarlar toplum içinde önemli bir kesimi oluşturmaktadır. Bizim sektör hem üreten hem tüketen özelliği ile ekonominin ve toplumun ana damarlarındandır. Birliğimiz ve üyelerimiz içinde çeşitli siyasi görüşten kişiler vardır; ama sonuçta her birimiz toplumun refahı ve kalkınmasını istiyoruz. Bizim esas aldığımız budur. DESOB olarak esnaf ve sanatkarımıza yönelik ‘sorunlar’ ve ‘öneriler’ kapsamlı bir dosya oluşturuyoruz. Kısa bir zaman içinde bu dosyayı tüm siyasi partilere vereceğiz.”


Paylaş: