DESOB BAŞKANI KAYIKCI: ‘ŞİMDİ İNDİRİM BEKLİYORUZ’

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, döviz kurundaki son düzenleme ve yeni ekonomik model üzerindeki görüşlerini açıklarken, ‘ Şimdi piyasalara güven vermek ve vatandaşları rahatlatmak için, spekülatif amaçlı yapılan zamların geri alınması gerekiyor’ dedi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan döviz kuru ağırlıklı ekonomik düzenlemeyi desteklediklerini belirten DESOB Başkanı Kayıkcı, ‘ Alınan son kararlarla birlikte piyasalar olumlu etkilenmiştir. Doların, dövizin yükselmesi ile birlikte artış gösteren özellikle akaryakıt ve tüm gıda ürünlerinde hemen indirim bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden Kayıkcı, son ekonomik gelişmeleri şu şekilde değerlendirdi: “Devletimizin etkili karar alma gücünü bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımızın Türk Lirası tasarruflarını koruma adına ortaya koyduğu milli ve yerli duruşu destekliyoruz, arkasındayız. Bu istikrar devam etmeli ve döviz fiyatları daha da aşağıya çekilmeli. Ekonomik kararların hemen ardından piyasalar olumlu olarak harekete geçmiştir. Bu güven dalgasının devam etmesini istiyoruz.”

ZAMLAR GERİ ÇEKİLMELİ

Döviz kurlarını bahane ederek anında zam yapanlardan şimdi indirim beklendiğini hatırlatan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, “Gıda, akaryakıt gibi birçok ürün grubunda döviz kurlarını bahane ederek jet hızıyla zam yapanlardan şimdi samimiyetlerine inanmak için indirim bekliyoruz. Bu zamların birçoğu tamamen usulsüz artarken birçoğu da döviz kurları bahane edilerek arttı. Şimdi ise açıklanan kararların ardından döviz kurlarında yaşanan önemli düşüşü bu zamlara yansımasında göremiyoruz. Gıdadan tekstile,  akaryakıta her ürün grubunda dövizdeki 50 kuruşluk artışta bile anında zam yapanlardan şimdi aynı hızda indirim bekliyoruz. Piyasalara güvenin artması, vatandaşın ve mal alım satım yapan esnafın rahatlamayı daha iyi yaşayabilmesi için artık tüm ürün gruplarında önemli bir indirim yapılmalı.  Devletimizin etkili ve karalı gücünü stokçuların, fırsatçıların ve karaborsacıların üzerinde de görmek istiyoruz. Devlet fırsatçılara göz açtırmamalı.

YERLİ VE MAHALLE ESNAFI TERCİH EDİN

Marketlerin fırsatçılığını son 1 ayda herkes gördü. Marketler doların artışını bahane ederek gün içinde defalarca etiket değiştirdiler. Tüm vatandaşlarımızı marketlere ders vermeye davet ediyorum; gelin marketlere bir ders verin, milli paranızla, helal kazancınızla, yerli ve mahalli olan esnafınızdan alışveriş yapın.”


Paylaş: