ŞİKAYETLERİNİZİ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPABİLİYORSUNUZ

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, ürün fiyatlarındaki haksız fiyat artışlarına ilişkin olarak vatandaşların şikayetlerinin değerlendirilmesi için yeni bir sistemin uygulamaya geçirildiğini açıkladı. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, vatandaşların haksız fiyat artışlarına ilişkin şikayetlerini e-devlet üzerinden yapabileceklerini ifade etti.

DESOB Başkanı Kayıkcı konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e yeni bir hizmet eklendiğini açıkladı. Bu sistem, vatandaşların şahitlik ettikleri haksız fiyat artışlarını doğrudan bildirmelerini sağlıyor. Sistem sayesinde Alo 175 ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili uygulamasına gerek kalmamış olacak. Vatandaş, şikayetini doğrudan e-Devlet üzerinden yapabilecek.”

Kayıkcı, “e-Devlet'e "Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi" ismiyle eklenen yeni hizmet, vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılabilecek gibi görünüyor. Zira bu sistem sayesinde haksız fiyat artışlarının bildirimi kolaylaşmış olacak. Hükümet, aldığı şikayetleri hızlıca inceleyip fiyat artışının haksız olup olmadığını anlayabilecek. Haksız fiyat artışı tespit edilen kişi ve kurumlar için gereken yapılmış olacak” dedi.


Paylaş: