DEPREMDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLER HAYAT KURTARIR

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde vatandaşları deprem korkusuna karşı uyardı ve alınacak tedbirlerle depremde hayatta kalınabileceğini belirtti. 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin 24’üncü yıl dönümünde Anıt Park Meydanı’nda AFAD tarafından deprem bilincine yönelik Mobil Deprem Simülasyon TIR’ı kurulduğunu işaret eden DESOB Başkanı Kayıkcı, ‘Sanal deprem uygulaması ile vatandaşlarda deprem bilinci oluşturuluyor’ dedi. 

Düzce’de tüm vatandaşları AFAD Tır’ını ziyaret etmeye çağıran Kayıkcı şu görüşlere yer verdi, “ Deprem anında veya sonrasında yapılması gereken birçok eylem bulunuyor. Düzce deprem kuşağı üzerinde yer aldığı için sık sık depremlerle karşı karşıya kalabilen bir şehir. Bu nedenle, Düzce’de yaşayan hemen herkesin depremde hayat üçgeni yapmayı öğrenmesini tavsiye ederiz. Deprem esnasında hayatta kalmak için öncelikle kendinizi ve sevdiklerinizi korumak adına alınacak önlemleri bilmeniz gerekir. Deprem sırasında güvende kalmak için ‘çök, kapan, tutun’ ve ‘yaşam üçgeni’ yöntemlerini kullanmalısınız. AFAD Simülasyon aracında bunun uygulamaları yapılıyor. Aileler ve çocuklar bu uygulama ile deprem korkusunu yenebilir.”

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, AFAD TIR’ının getirilmesi nedeniyle Düzce Valisi Selçuk Aslan’a ve AFAD İl Müdürü Ali Kartal’a teşekkür etti.


Paylaş: