FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.

SEMİNER

Düzce Valiliği ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik Hakkında Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi. Seminere; Düzce Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Yakup Güzel, Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar, Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Coşkun, DESOB Başkan Vekili Bülent Keser, konuyla ilgili DESOB Oda Başkanları, DESOB Genel Sekreteri Gökhan Aktürk, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gökçe Ülkü Altay ile Düzce’de faaliyet gösteren kafeterya ve restoran yetkilileri katılım sağladı.

Seminerde; Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Yakup Güzel, lokanta, restoran, kafeterya, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde bakanlığın belirtmiş olduğu şekillerde fiyat etiketi ve fiyat listesi konulması zorunluluğu konusunda bilgiler verdi.Güzel ayrıca; yönetmeliğe aykırı olan uygulamalarda bakanlık tarafından uygulanacak olan cezai müeyyidelerle alakalı da bilgiler verdi.Düzenlemeyle tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor.

Tüketicilerin, satın almadan önce mal ve hizmetlerin nitelikleri ile fiyatları konusunda doğru ve eksiksiz bilgilendirilmeleri, fiyat etiketi ve listeleri ile kasa fiyatları arasında farklılık bulunmaması gerekiyor.

Yönetmelik, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.


Paylaş: