BAYRAMLAR SAYISIZ HİKMETLERİ BARINDIRIYOR
Milletçe, mübarek Kurban Bayramı'nı bir kere daha kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı, eşin, dostun, akrabanın, hastaların, büyüklerin ziyaret edildiği; yetimlerin ve buruk gönüllerin tamir edildiği; fakir-fukaranın aranıp gözetildiği; muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı; çocukların sevindirildiği; dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği; sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı günlerdir.
 
Kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayan Kurban Bayramı, insan olarak yaşadığımız her anın kıymetini bilerek yaşamayı bizlere hatırlatmanın yanı sıra merhamet ve paylaşmanın kutsiyeti gibi sayısız hikmetleri barındırmaktadır.
Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu kutsal günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermemiz gerekmektedir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm Düzceli Hemşehrilerimin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, aziz milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor; tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.

Paylaş: