HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİK
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. DESOB Başkanı Kayıkcı mesajında şu görüşlere yer verdi: 
 
“Devletimizin varlığını, milletimizin birliğini, beraberliğini ve egemenliğini hedef alarak demokrasimize kast eden 15 Temmuz hain darbe girişimi, Ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir.
Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz,  15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı, feraseti ve liderliğiyle meydanlara inmiş, meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş,  bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek,  kanlarını dökerek engellemiştir.
 
Tarih boyunca nice ihaneti; feraset, cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, FETÖ’nün yaşattığı bu günü de unutmayacak, unutturmayacaktır. Milletimiz, bu kutsal topraklara saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Türkiye tek yürek olmuştur. Bizler ay yıldızlı bayrağın destanını okuyarak bugünlere gelmiş, bundan sonra da onun destanını yazarak yolumuza devam edecek olan bir milletin köklerinde yeşermiş, hayat bulmuş neferleriz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda, terörle mücadelede, 15 Temmuz hain kalkışma planında ve sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Allah bizlere bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.”

Paylaş: