BİZİM ONA İHTİYACIMIZ VAR
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı bir mesaj yayınladı. DESOB Başkanı Kayıkcı mesajında şu görüşlere yer verdi;
 
“5 Haziran1972 yılında, BM Stockholm Konferansı’nda insanların çevre ile ilişkisi üzerinde durulmuş ve 5 Haziran, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir.
 
BM tarafından bu yıl Dünya Çevre Günü’nde ormanlardan tarım arazilerine, dağların tepesinden denizin derinliklerine kadar milyarlarca hektarı canlandırma misyonu olan ‘Ekosistem Restorasyonu On Yıl’ girişimi başlatılmaktadır. 
 
Ekolojik tahribatının önlenebilmesi için çevre politikalarının; sanayi, tarım, enerji, ulaşım ve kentleşme politikalarıyla bütüncül olarak ele alınmasını önem arz etmektedir. İçinde bulunduğumuz ekosistem milyonlarca canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Bir canlı türünün var oluşu bir diğerinin var olma sebebini oluştururken, doğanın tahribatı sayısız tehlikenin ve yok oluşun da yolunu açıyor. Tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız.
 
Her zaman korumayı ve geliştirmeyi hedeflediğimiz doğamızın ne kadar önemli olduğunu ve insan eliyle ne kadar tahrip edildiğini içinde bulunduğumuz Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalık sürecinde de bir kez daha çok iyi bir şekilde idrak ettik. Sosyal izolasyon amacıyla tüm dünyanın evine çekildiği bu süreçte doğanın yeniden uyandığına ve canlandığına hepimiz tanıklık ettik. Özetle; onun bize değil, bizim ona büyük bir ihtiyaç içerisinde olduğumuzu somut örneklerle gözlemledik.
 
Bu sene değerini her zamankinden daha çok anladığımız 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çevre mücadelemize var gücümüzle ve kararlılığımızla devam ettiğimizi belirterek, doğa ile barış içinde yaşadığımız nice günler dilerim.”

Paylaş: