TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN HİBE DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ YAYINLANMIŞTIR!
Ticaret Bakanlığı tarafından HİBE DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI hakkında tebliğ yayınlanmıştır.
 
Destek Programı kapsamında hibe desteği; gelir kaybı desteği ve kira desteği olmak üzere iki şekilde sağlanacaktır.
 
DESTEK BAŞVURULARI ve itirazlar elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapılır. 
 
Kira desteği başvurusunda; başvuruda bulunulan iş yerinin aylık kira bedeli, açık adresi ve işyerini kiralayanın kimlik bilgileri başvuru esnasında beyan etmesi istenir.
 
Beyanda bulunmayanlara kira desteği ödemesi yapılmaz.
Reddedilen başvurular hakkında ret tarihinden itibaren on gün içerisinde Genel Müdürlüğe itiraz edilebilir.
 
Destek başvurusunun uygun bulunması halinde ilgilinin BANKA HESABINA destek ödemesi yapılır. 
 Başvuruda bulunana fazla veya yersiz ödeme yapıldığının tespit edilmesi halinde söz konusu fazla veya yersiz ödemeler, ilgili kanun hükümleri uyarınca vergi daireleri tarafından tahsil edilir. 
 
DESTEK PROGRAMININ SÜRESİ; Bakanlık internet sitesinden yapılacak duyuruda belirtilen sürede başvuruların yapılması kaydıyla 2021 YILININ OCAK, ŞUBAT VE MART AYLARI OLMAK ÜZERE 3 AYDIR.
 
BU DESTEK PROGRAMINDAN FAYDALANACAKLAR; 14/12/2020 tarihi ve öncesi vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,
Bakanlık tarafından belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler ile yine bu tarih itibarıyla esnaf ve sanatkârlar siciline kayıtlı vergiden muaf esnaflardır.
 
Destek programına başvurabilecek esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerin ekonomik faaliyet tanımları başvuru tarihinden önce Bakanlık internet sitesinden duyurulur, ayrıca yazılı duyuru yapılmaz.
 
Bakanlıkça yapılan duyurudan sonra ticari faaliyetine yönelik EKONOMİK FAALİYET TANIM DEĞİŞİKLİĞİ YAPANLAR HİBE DESTEĞİNDEN YARARLANAMAZ.
 
Destek başvurusunda bulunanların faaliyetlerini sürdürdükleri ve kira ödemesi yaptığı BİRDEN FAZLA İŞYERİ BULUNMASI HALİNDE, başvuruda bulunanlar BİR İŞ YERİ İÇİN KİRA DESTEĞİNDEN FAYDALANILABİLİR.
 
Destek başvurusunda bulunanın gayri faal olduğunun anlaşılması durumunda bu kişilere destek ödemesi yapılmaz. 
Diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanan benzer nitelikteki desteklerden faydalanılması, bu destek programından faydalanılmasına engel teşkil etmez.

Paylaş: