BAŞKAN MUSTAFA KAYIKCI'DAN
Bilindiği üzere; Birleşmiş Milletler Kurulu’nun 1992 yılında aldığı kararla 3 Aralık günü “Dünya Engelliler Günü” olarak seçilmiştir. Engeli olan bireylerin kültürel ve sosyal açıdan yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra; sağlık, eğitim, ekonomi ve istihdam ile ilgili problemlerine dikkat çekmek, empati oluşturmak ve çözüm arayışlarına vesile olmak için bu özel gün, 28 yıldır bir farkındalık günü olarak kutlanmaktadır.
 
Engelliliğin sadece doğuştan gelen bir sorun olmadığı; insanın yaşamının herhangi bir döneminde başına gelebilecek bir kaza veya vücut bütünlüğünde hasara yol açabilecek, organların işlev kaybına neden olabilecek bir hastalıkla sonradan da oluşabilecek bir durum olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple topluma karşı sorumluluğu olan herkes attığı her adımda engeli olan bireylerin yaşayabileceği zorlukları hesap edip; mesleki sorumluluğu varsa proje üretip bu projeleri hayata geçirmek ya da yetkili kişileri uyarmak üzere çaba gösterme sorumluluğunu üstlenmelidir.
 
En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle engelleri ortadan kaldıralım.
 
Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimiz ve onları hayatlarının hiçbir anında yalnız bırakmayan kıymetli ailelerinin "3 Aralık Dünya Engelliler Gününü" kutluyorum.

Paylaş: