DESOB BAŞKANI MUSTAFA KAYIKCI'DAN
12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18 : 57'de Düzce'de meydana gelen depremde 30 saniye içerisinde, birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve birçok vatandaşımızda yaralanmıştı. Aradan geçen 21 yıla rağmen acılarını hep birlikte yaşadığımız 12 Kasım 1999 depreminde, hepimiz derinden sarsıldık. Millet olarak yaşadığımız bu acı felaketin tekrarlanmamasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.
 
Herkesin, geçmişteki acı tecrübeleri unutmadan, üzerine düşeni yerine getirmesi, yaşanan bu acılardan ders çıkartması, depreme karşı hazırlıklı bir toplum haline gelebilmek için daha hızlı hareket etmesi zorunludur. Depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almalıyız.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle 12 Kasım Depreminin yıl dönümünde güzel ilimizin ve tüm ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Paylaş: