İSTİKLAL MARŞI GURURUMUZDUR

Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Her bir satırı imanın gücünü yansıtan, özgürlük, vatan ve bayrak tutkusuyla adeta nakış gibi işlenerek yazılan İstiklal Marşımız, milletimizi aynı ülkü etrafında kısa sürede ve coşkuyla birleştirmesi, kadın-erkek her yaştan Anadolu insanını, vatan müdafaası uğruna ordusunun yanında savaşmaya sevk etmesiyle eşsiz değere sahiptir. Tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milli ve manevi değerlerimizi, bağımsızlık tutkumuzu, bayrak sevgimizi, milletçe tek yürek olduğumuzda neleri başarabileceğimizi en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı, Milli Mücadele döneminde olduğu gibi bugün de milletimize umut ve cesaret vermektedir.

Bizlere milli mücadele ruhunu, vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık aşkını en güzel şekilde harmanlayarak İstiklal Marşımızda ifade eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy; fikirleri, idealleri, örnek kişiliği ile kendinden sonraki nesiller için de örnek alınacak bir şahsiyettir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük vatan şairimizin “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek, İstiklal marşımızın kabulünün 101. yıldönümünde, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.


Paylaş: