VALİ ATAY ?FADİME BEBEK YAPMA? KURSUNU ZİYARET ETTİ
Düzce Valisi Cevdet Atay, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ve İŞKUR tarafından düzenlenen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) binasında sürdürülen ‘Fadime Bebek Yapma’ kursunu ziyaret etti. Vali Atay’a, Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, TSO Başkanı Tuncay Şahin Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti. 
 
Vali Cevdet Atay ve beraberindeki heyet kursta yapılan ürünleri inceledi ve kursiyerlerle sohbet ettiler. 
 
FADİME BEBEK YAPMA KURSU
 
Merkezi Eğitim Kurumları tarafından verilen ‘Fadime Bebek Yapma Eğitimi Bitirme Belgesi’ (Sertifikası) Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı resmi belge olduğu için tüm Türkiye’de geçerlidir. Bu nedenle Fadime Bebek Yapma Kursu eğitim programı da modüller halinde ve bireyleri sektöre hazırlayıcı nitelikte ve sistematik olarak hazırlanıyor. 
 
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fadime Bebek Yapma Kursu ile ilgili olarak şu bilgiler verildi: “Farklı malzemelerden yapılan bebekler boyanmakta ve giydirilmektedir. Eskiden evlerde tahta, kemik, tel gibi malzemelerle yapılan bebekler, teknolojiye bağlı olarak gelişmiş ve bunların üretimleri de artmıştır. Eskiden sadece çocukların oynaması için üretilen bu bebekler, artık ticari bir sektör konumuna gelmiştir. Ülkelerin geleneksel kostümlerinin giydirildiği bebekler, o ülkelerin kültürlerini yansıtmakta ve hediyelik olarak da çok rağbet görmektedir. Yöresel kıyafet kültürümüzün bu şekilde dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması sağlanmış olacaktır.”

Paylaş: